Diskusia: Tuning je biznis i diagnóza

VAŠA TÉMA    Mnohým vodičom sériové auto nestačí a pristupujú k jeho úpravám. Čo všetko možno na aute upraviť a čo vlastne tuning znamená?
« Späť na článok

Pridať komentár
mcCJ17. 09. 2012 | 21:48

Som pacient ...... Ale tento text je tak bombovo napisany !!! vsetky klobuky dole pred autorom ... jednoducho , vsetko dolezite bolo napisane . Parada .
TUNING RACING BORA

Reagovať | Súhlasím | Nesúhlasím
Lombardi1909. 08. 2012 | 19:27

Japonske auta na tuning jedine

Mazda :-*

Reagovať | Súhlasím (+1) | Nesúhlasím (0)
Durko007109. 08. 2012 | 19:24

dobre sa pouzivaju fotky z filmu rychle a zbbiesilo

Reagovať | Súhlasím (0) | Nesúhlasím (-1)
Pribik09. 08. 2012 | 18:15

podstatne je mat kvalitny zaklad, co mnohe auta dnes ani zdaleka neposkytuju, je treba povymienat mnozstvo dielov aby auto ako tak vydrzalo dlhodobejsiu zataz bez nejakych problemov. Co sa tyka vizualnej upravy tak tam menej znamena niekedy viac. Mnohe auta dnes maju dost vela dizajnovych kriviek, nez aby boli do neho zakomponovane dalsie nezmyselne krivky. Plati ze kolesa robia auto, a to ze su kolesa pekne samostatne neznamena ze budu sediet na konkretnom aute. Ja osobne zastavam nazor ze ak nejaky tuning tak drobne vyladenie tociveho a vykonu, odlahcenie pohyblivych casti - to vsetko samozrejme v profesionalnej firme. Fascinuje ma ked vidim nejaky gepel 1.2 ( a nemyslim fabiu ) a ma v tom akoze sportovy filter sisku a auto sa uplne dusi odspodu a straca vykon. Netreba tiez zaudat ze zvuk auta ide od motora nie od koncovky, tak len mam odkaz pre vsetkych kominarov: kazite si ventily a mate nestabilny tlak v potrubi co vam sposobuje stratu a kolisanie vykonu, je to hlucne, je to otravne a vobec to nieje cool.

Reagovať | Súhlasím (+3) | Nesúhlasím (0)
Chailapko55509. 08. 2012 | 16:00

Ale toho Meďáka dodrbaly maximálne

JAMKACIK309. 08. 2012 | 15:46

Milujem Tuning

renaaato55509. 08. 2012 | 13:33

Kto chce tunovane auto a ma potrebne financie, kupi si radsej nieco zo "serie" ved automobilky ich maju dost...Audi - S alebo RS...Skoda RS...Mercedes AMG..BMW M..Opel OPC..

eMKejx09. 08. 2012 | 21:31

Opel OPC no tam toho uz len je, to radsej bezkonkurencne hh, nekompromisny Megane alebo tiez starsi Focus tiez s oznacenim RS, hoc zas je pravda ja som menoval auta na zabavu z jazdy. tie co spominas ty pred soplom maju nieco aj viac lahodiace oku a sice ze ked das cire skla a bielunky komplet interier zvonku nahodis tie spravne kolesa je vymalovane

1soda09. 08. 2012 | 14:07

hej,ale toto spravi len niekto kto ma rozum .A takych ludi dnes vela nieje

c..arbo..n09. 08. 2012 | 13:14

Obsah komentára bol v rozpore s pravidlami diskusií...

Súhlasím | Nesúhlasím
udgule09. 08. 2012 | 11:32

Tuning má už zlaté časy za sebou.Tie boli v 90tych rokoch.Teraz je to už len sedlačina.Stačí pozrieť na ŠPZ upravených áut.

Reagovať | Súhlasím (+3) | Nesúhlasím (0)
666Zoran109. 08. 2012 | 10:15

Ja mám malé auto Fiat Punto Classic r.v 2007 a tiez som si ho upravil, pretoze som nebol spokojný s autom tak ako vyzeralo.Dnes nanom, mám sirsie kolesá elektróny, nastavitený podvozok teda znízené je auto, potom mám sportový výfuk koncovku, sportový vzduchový filter, sportové sviecky, a dokonca aj chiptuning - ktorý mi priniesol 6 koní a 11 Nm.Auto je ovela hlucnejsie teraz ,ale citelne aj lepsie zrýchluje a lepsie sa správa v zákrutách ako predtým ...

nezmar111109. 08. 2012 | 09:47

autor članku o tunovani musel do rana spat v kniznici , prisam panu bohu ... ja len tolko...

Reagovať | Súhlasím (0) | Nesúhlasím (-5)
1soda09. 08. 2012 | 08:59

Problemom je nizkorozpoctovy vizualny tuning ,ktory vo vacsine pripadom zhovadi seriovy vzhlad auta .Z dovodu opotrebovania dielov,ci nizkeho prvotneho rozpoctu na vozidlo BMW ,si clovek kupi ine vozidlo ktore nema angel eyes svetla a uz to ide dole vodou . Pozre si auto z nemeckeho tuning casopisu,ktore majitela stalo mozno dvojnasobok novej fabie 1.2htp a pritom ma 17 rokov ,tak dotycny si kupi lacne kolesa z inzertnej stranky nemenovaneho bazaru,nastrieka ich na cerveno,ruzovo,modro,nahodi na auto znizeny podvozok v cene jedneho seriove tlmica a hla,uz sa to podoba na VWscene .Ze auta ktore su odladene od profi firiem su uplne niekde inde ako kvalitou dielou a spracovania,tak aj povodnym stavom vozidla to uz tychto tuzerov nezaujima,hlavne ze sa za tym kazdy otaca

Reagovať | Súhlasím (+2) | Nesúhlasím (-1)
bobo.boboo09. 08. 2012 | 07:59

Sú to ohavnosti a obvykle obťažujú okolie hlukom a smradom. Počul som o antituningu, to sa vezme kvalitné auto (napríklad Ferrari) a upraví sa tak, aby bolo čo najnenápadnejšie.

Reagovať | Súhlasím (0) | Nesúhlasím (-3)
eMKejx09. 08. 2012 | 21:35

tiez rozmyslam, nenapadne ferrari, to znamena bud ho cele pokryju led panelmi s kamerami ktore snimaju prostredie dookola auta a sucasne ho vykresluju na panely oblozene po aute, to by slo... alebo potom nieco lacnejsie a cize niekto prekope ferrari na multiplu... ta je nenapadna, pretoze za takym hrochom sa fakt nik neobzrie

leeds11109. 08. 2012 | 21:46

tie kameri a panely ktore spomynas su z mercedesov.

bobo.boboo09. 08. 2012 | 20:51

Tie reakcie len potvrdzujú slabého ducha a otrasný vkus milovníkov tuningu.

Chailapko55509. 08. 2012 | 15:59

no to si dal riadný príklad Ferrari! čo to trepeš za ch***viny?

1soda09. 08. 2012 | 08:51

ja som pocul o takych ako ty,ale nebudem o tebe pisat ked ta nepoznam osobne ,chapes ? ;)

Reagovať | Súhlasím (+8) | Nesúhlasím (-1)
Duri23009. 08. 2012 | 07:21

tá octavka je krasna

Reagovať | Súhlasím (+10) | Nesúhlasím (-2)
behemoth16610. 08. 2012 | 09:13

octavia a krasna? jedno z najnudnejsich aut ostane stale nudne,nech je vytunene akokolvek.

Reagovať | Súhlasím (+1) | Nesúhlasím (-1)